Verhoomo ja verhoilja

Verhoomon tarina

Verhoomon taival alkoi vuonna 2012 Vantaalla Tikkurilan vanhalla Silkkitehtaalla. Rouheasta, vanhasta tehdasmiljööstä verhoomo sai nauttia viiden vuoden ajan, kunnes tuli lähtö massiivisten remonttitöiden alta muualle. Uudet tilat löytyivät suhteellisen läheltä, pienen loikan päästä Helsingin puolelta. Idyllinen 50-luvun keltainen puutalo tarjosi oivan paikan verhoomolle Puistolan pientaloalueella. Vuonna 2022 verhoomon taival sai uusia käänteitä, kun verhoomon toinen piste avattiin maaseudun rauhaan Varsinais-Suomeen Somerolle.

HUOM! VERHOOMON HELSINGIN PISTE ON MUUTTANUT UUTEEN OSOITTEESEEN LOISTEPUTKI 4, 00750 HELSINKI (SUUTARILA)

Verhoilijamestari

Verhoomo Silkin perustaja ja koko paketin pyörittäjä on verhoilijamestari Jaana Virtanen. Tie verhoilijamestariksi alkoi 2000-luvun loppupuolella, kun silloisen ammatin ja alan vaihtaminen tuli eteen. Verhoilun ensiaskeleet ja siihen tutustuminen tapahtui Kansalaisopiston verhoilukursilla, joka antoi sen loppusysäyksen hakeutumaan alan koulutukseen. Noin kolmivuotisen verhoilijan perustutkinnon päätteeksi oli aika toteuttaa haave siitä omasta yrityksestä jota oli suunnitellut opiskelujen alusta asti.

Käsillä tekemisen aitous ja huonekalujen, sekä kankaiden kauneus kannustaa jatkamaan vuosi toisensa jälkeen tätä työtä. On hienoa nähdä kuinka tuoli muuttaa täysin ulkonäköänsä uudella verhoilulla ja perusteellisemmalla kunnostuksella saadaan rähjäisestäkin tuolista taas käyttöä kestävä kaluste. Myös vanhojen kalusteiden pelastaminen, niille uuden elämän antaminen ja turhan jätteen vähentäminen on ilo verhoilijan sydämelle.

Verhoilu on työnä monipuolista ja siitä oppii aina uusia asioita. Uusien asioiden löytäminen ja erilaisten tekniikoiden oppiminen pitää mielen virkeänä ja työn mielenkiintoisena!

Vuonna 2019 remmiin astui verhoomokoira Gösta. Tämä iloinen Tanskalais-ruotsalainen pihakoira toivottaa aina asiakkaat ovella Tervetulleeksi!

 

Rakkaudesta huonekaluihin - Verhoilijamestari Jaana Virtanen

Verhoomo Silkki - Verhoilua ammattitaidolla
Soita

040-5007115

Tule käymään

Loisteputki 4, 00750 Helsinki (Suutarila)

Lähetä viesti

jaana@verhoomosilkki.fi